Ασφάλεια τροφίμων ISO 22000

ασφάλεια-τροφίμων-iso-22000

Το ISO 22000 είναι το διεθνές πρότυπο Ασφάλειας Τροφίμων το οποίο απευθύνεται σε όλη την αλυσίδα τροφίμων από το ‘χωράφι του παραγωγού’ ως το ‘ράφι του καταναλωτή’, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως την μεταποίηση, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την πώληση των τροφίμων.

Απευθύνεται επίσης και σε εταιρείες που δεν σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή τροφίμων, όπως για παράδειγμα κατασκευής εξοπλισμού για βιομηχανίες τροφίμων καθώς και για παραγωγούς υλικών συσκευασίας τροφίμων, και μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Το ISO 22000 αποτελεί την εξέλιξη των αρχών HACCP και καθιερώνει την ύπαρξη βασικών συνθηκών και δραστηριοτήτων για τη διατήρηση κατάλληλου υγιεινού περιβάλλοντος καθώς και την καθιέρωση διαδικασιών για την αποτελεσματική διαχείριση του συστήματος HACCP. Codex Alimentarius.

Γιατί είναι σημαντικό το ISO 22000 για την επιχείρησή σας;

Το ISO 22000 είναι το πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο στην παγκόσμια αλυσίδα τροφίμων και η πιστοποίηση ως προς αυτό είναι ένας τρόπος να γίνει η επιχείρησή σας βασικός προμηθευτής. Η πιστοποίηση ως προς το ISO 22000 αποδεικνύει τη δέσμευσή σας για ασφάλεια τροφίμων. Προβλέπει την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και η πιστοποίηση του :

  • δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη
  • προσδιορίζει, να διαχειρίζεται και να μετριάζει τους κινδύνους ασφάλειας τροφίμων
  • μειώνει και να εξαλείφει πιθανές ανακλήσεις προϊόντων και αντιδικίες
  • προστατεύει το εμπορικό σας σήμα.

ISO 22000 με την NOVITAS

Η βαθύτατη γνώση μας για το ISO 22000 μας επιτρέπει να σας παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις πιστοποίησης και εκπαίδευσης με άμεσα και ουσιαστικά οφέλη για την επιχείρησή σας. Οι επιθεωρητές μας θεωρούνται ‘experts’ στον κλάδο τους, διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία σε επιθεωρήσεις ασφάλειας τροφίμων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ